Acupunctuur Praktijk Lie  Maastricht

Acupuntuur Lie Maastricht

  Praktijk locatie
Home indicaties Chinese Geneeskunde Behandeling Contact Links Info

 

 

 


www.dewittevrouwenhof.nl
Email: praktijklie@gmail.com

   

 

Lichaamsacupunctuur volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Behandeling met naalden op acupunctuurpunten. Indien naalden niet worden verdragen, vooral bij kinderen, wordt er gebruik gemaakt van electro- of softlaser stimulatie of Tuina therapie op specifieke punten.

 

Tuina therapie

De acupunctuurnaald wordt vervangen door massage/drukken op de specifieke punten. Bij volwassenen wordt Tuina therapie voornamelijk toegepast bij klachten uitgaande van de wervelkolom en het bewegingsapparaat en als onderdeel van de NAET en TRM (zie verder).

 

Neuro-acupunctuur, acupunctuur volgens Yamamoto, segmentale acupunctuur

Van toepassing bij pijnbestrijding en de behandeling van hoofdpijn, migraine, paraplegie en hemiplegie, voornamelijk na een recente hersenbloeding. Geeft tevens zeer bevredigende resultaten bij de behandeling van CRPS (Complex Regionaal Pijn Syndroom, voorheen: posttraumatische dystrofie genoemd). Eveneens waardevol bij het bevorderen van het herstel van letsels, waarbij zich – gedeeltelijke - uitvalsverschijnselen voordoen.

 

Ooracupunctuur (Auriculo-acupunctuur)

Geeft vooral snelle resultaat bij pijnbestrijding in de acute fase. Verder toepasbaar bij bestrijding van pijn die al langere tijd bestaat en vaak een ander onderliggende oorzaak kan hebben. Geeft goede resultaten bij behandeling van verslavingen, in het bijzonder roken en overmatig eten. Uitgangspunt hierbij is dat de patiënt gemotiveerd is en zijn levensinstelling hierover herziet.

 

 

NAET en TRM in combinatie met traditionele acupunctuur

Allergie eliminatie techniek volgens Nambudiprad en de Total Reset Method. Ook zeer geschikt voor baby’s en jonge kinderen, omdat hierbij geen traumatische testen (zoals bloed- en huidtesten) en pijnlijke behandelingen hoeven te worden toegepast. Bijzonder bij deze behandeling is dat het allergeen daarna niet meer hoeft te worden gemeden of uit de voeding gehaald, omdat de gevoeligheid voor deze stoffen sterk worden gereduceerd.

 

Cosmetische acupunctuur: herstel na trauma, tegen biginnende rimpelvorming, littekens en cellulitis

Voor het laten vervagen van beginnende rimpels op gezicht en halsstreek wordt gebruik gemaakt van de holistische functie van acupunctuur. De combinatie van lokale behandeling en lichaamsacupunctuur ter bestrijding van blokkades maakt dat het systeem van het lichaam de rimpels tevens van binnen uit worden behandeld.

Deze behandeling wordt eveneens toegepast bij spieratrofie na herstel van een trauma (verbranding, verbrijzeling, postoperatief), na langdurige immobilisatie, ter vervaging van littekenweefsel, tegen lichte cellulitis en ter voorkoming hiervan.

 

 

© 2011, Drs. Catherine Lie B.L., Arts - acupuncturist, lid van de NAAV | 06-53288316 | Wethouder van Caldenborghlaan 45, 6226 BS Maastricht | 15-07-2024 03:34:52