Acupunctuur Praktijk Lie  Maastricht

Acupuntuur Lie Maastricht

  Praktijk locatie
Home indicaties Chinese Geneeskunde Behandeling Contact Links Info

Drs. C.B.L. Lie
arts-acupuncturist 

Tel. 06 53 288 316

 

 

 

Afspraken:
Ma t/m vrij in de regel  
tussen 08.00 en 14.45 uur.

Praktijkadres:
Medisch Centrum
De Wittevrouwenhof
Wethouder van Calden-
borghlaan 45
6226BS Maastricht

 


www.dewittevrouwenhof.nl
Email: praktijklie@gmail.com

   

 

Medisch Centrum De Wittevrouwenhof

 

Praktijk Lie is gehuisvest in Medisch Centrum de Wittevrouwenhof te Maastricht. Vóór de negentiende eeuw was de Wittevrouwenhof in bezit van ‘de Wittevrouwen’ wier klooster gelegen was aan het Vrijthof te Maastricht, op de plaats waar nu het theater ligt. De oudst bewaard gebleven acte dateert uit 1253.

 

De geheel in het wit geklede kloosterzusters beoogden tot 1261 een toevluchtsoord te zijn voor ‘gevallen meisjes’. Na die datum sloot de kloosterorde zich aan bij de Parijse orde van ‘Sint-Victor. Vanaf dat moment konden nog uitsluitend meisjes van onbesproken gedrag zich bij de orde aansluiten. In verband met de beperkte inkomsten mocht het klooster van rijkswege niet meer dan 24 zusters tellen.

De uit het middeleeuwse mysteriespel bekende Marieke van Nimwegen trad na haar boetedoening toe tot de Witte Vrouwen. Men mag aannemen dat ook zij – net als de andere kloosterlingen – van tijd tot tijd in de Wittevrouwenhof vertoefd zal hebben.

 

Nadat het complex enkele keren van eigenaar was verwisseld verwerft ondernemer Jos Dohmen in 2005 de Wittevrouwenhof. Na een ingrijpende renovatie opent Medisch Centrum de Wittevrouwenhof (MCdW) in augustus 2007 officieel haar deuren. In dit medische centrum is een combinatie van specialisten gevestigd die elk hun unieke zorg biedt, die samen bijdragen aan zowel de fysieke als psychische gezondheid van de cliënt.

                 

© 2011, Drs. Catherine Lie B.L., Arts - acupuncturist, lid van de NAAV | 06-53288316 | Wethouder van Caldenborghlaan 45, 6226 BS Maastricht | 15-07-2024 04:18:52